Chromatools.gr - Chromatools.gr
elenfrdeit

ΤΕΥΧΟΣ 34
PROTI
ΧΡΩΜΑ...ΠΑΝΤΟΥ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ: ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΠΙΠΛΑ Ή ΑΛΛΑΖΩ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ;
deyteri

EKSI
Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δώστε την τελική «πινελιά» στη διακόσμησή σας, επιλέγοντας το κατάλληλο
χρώμα για τονκατάλληλο χώρο. 
Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο τα έπιπλα οποιουδήποτε χώρου του σπιτιού σας θ’ αποκτήσουν την πραγματική τους αξία. Μόνο μ’ αυτή την προϋπόθεση θα μπορέσετε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στο δικό σας σαλόνι. Διαλέξτε λοιπόν ταχρώματά σας όπως θα διαλέγατε το πιο αγαπημένο σας έπιπλο και δώστε μεγαλύτερη προσοχήστη συνολική εικόνα του σπιτιού κι όχι σε κάποιες εντυπωσιακές, αλλά δευτερεύουσες λεπτομέρειες της διακόσμησής του.
 

                 

EFTA
ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Αν θέλουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι μας σωστά, μια από τις πρώτες κινήσεις
που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε διαφορετικές ατμόσφαιρες
σε κάθε χώρο, αλλάζοντας όχι μόνο την επίπλωση, αλλά και τα χρώματα που
τηνπεριβάλλουν. Πολλά από τα αντικείμενα του σαλονιού μας, για παράδειγμα,
θα έδειχναν διαφορετικά και πολύ πιο όμορφα αν ταίριαζαν καλύτερα με τις αποχρώσεις
των τοίχων του. Έτσι το να ξεκινήσουμε από τους τοίχους είναι
μια πολύ καλή όσοκαι πολλά υποσχόμενη αρχή.
 
 
ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑOKTO
Σε αρκετές περιπτώσεις πολλά από τα έπιπλα ενός σαλονιού
θ’ αποκτούσαν άλλη αξία σ’ ένα χώρο με πιο σωστούς χρωματικούς
συνδυασμούς. Κάποιες σοφά μελετημένες χρωματικές ιδέες είναι
σε θέση να «μεταμορφώσουν» ένα αδιάφορο κατά τα άλλα χώρο
σ’ ένα υπόδειγμα σύγχρονης αισθητικής. Κάποιες τονικότητες ενός
ή περισσοτέρων χρωμάτων θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε
τη διακόσμηση που ταιριάζει στο δικό μας γούστο, χωρίς να
χρειαστεί να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία!
 ENNIA 

«ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ»

Η καλή μαγειρική, δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την επιτυχία ενός ευχάριστου γεύματος με φίλους. Κατά προέκταση, η επίπλωση μιας τραπεζαρίας δεν είναι αρκετή για την ολοκλήρωση της διακόσμησής της. Το σωστό περιβάλλον, οι λεπτομέρειες της διακόσμησης και κυρίως το χρώμα επιδρούν σημαντικά στη δημιουργία εκείνης της ατμόσφαιρας που θα μας κάνει να ευθυμήσουμε, να αισθανθούμε άνετα και φιλικά, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να κάνουμε τους συνδαιτυμόνες μας να νιώσουν επίσης όμορφα, σαν να βρίσκονται στο ίδιο τους το σπίτι.
DEKA
 ΓΚΡΙ-ΜΠΕΖ

Ακόμα και η πιο συνηθισμένη διακόσμηση, μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, ένα ιδανικό περιβάλλον για μια χαρούμενη συνάντηση με φίλους. Το γκρι-μπεζ χρώμα των τοίχων γίνεται πρωταγωνιστής σ’ αυτό τον ενιαίο χώρο, που ξεχωρίζει με μια ανεπιτήδευτη απλότητα. Το ξύλινο τραπέζι, οι επενδύσεις των επίπλων, τα μπεζ πλακάκια, η σκούρα γκρι απόχρωση του τοίχου πάνω από τον πάγκο μαγειρέματος… όλα γίνονται χαρακτηριστικά στοιχεία μιας απλής και απέριττης σύνθεσης, που διαγράφεται άψογα πάνω σε ένα ιδανικό φόντο.
ENTEKA

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τα όρια ανάμεσα στο μέσα και στο έξω καταργούνται σ’ αυτή την πρωτότυπη τραπεζαρία που ξεχωρίζει με ένα ενδιαφέρον χρωματικό φόντο σε μια εσοχή του τοίχου. Το φυσικό φως περνάει άπλετο από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες, δημιουργώντας μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα τόσο για τους ιδιοκτήτες τους σπιτιού όσο και για τους επισκέπτες τους. Το χρώμα του ξύλου, τα φυτά εσωτερικού χώρου και το λευκό στις υπόλοιπες επιφάνειες, συμπληρώνουν το χρώμα της εσοχής, κάνοντας αυτή την πρόταση μοναδική στην απλότητά της.
 DEKATRIAΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Ένα έντονα φωτισμένο υπνοδωμάτιο, διαμορφωμένο σε μοντέρνο ύφος μπορεί να γίνει απόλυτα λειτουργικό μόνο με τη χρήση του κατάλληλου χρώματος: Σ’ αυτή την περίπτωση το σκούρο μπλε αφενός τονίζει περισσότερο την αντίθεση με το έντονο φως κι αφετέρου δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης που ειδικά στις μέρες μας είναι αναντικατάστατη. Το ξύλινο κρεβάτι, η ψάθινη μοκέτα που καλύπτει ένα τμήμα του ξύλινου δαπέδου και η λευκή οροφή συμπληρώνουν μια εικόνα απλή αλλά και απόλυτα λειτουργική.
DEKATESSERAΤΟ «ΦΩΣ» ΤΟΥ ΓΚΡΙ

Με μια πρώτη σκέψη φαίνεται περίεργο, η αλήθεια όμως είναι πως το γκρίζο χρώμα κάτω από τον κατάλληλο φυσικό ή τεχνητό φωτισμό μοιάζει σαν να «εκπέμπει» τη δική του φωτεινότητα. Αυτή η ονειρική απόχρωση δίνει μια σχεδόν «θεατρική» διάσταση στο χώρο και αποτελεί ίσως την καλύτερη διακοσμητική λύση για ένα υπνοδωμάτιο που θέλει να ξεχωρίζει μ’ ένα δικό του στυλ. Οι περσίδες στη μεγάλη τζαμαρία περιορίζουν το έντονο φως και μαζί με ένα ξύλινο σκαμπώ κι ένα σύγχρονο φωτιστικό δαπέδου, κάνουν το χώρο να ξεχωρίζει μ’ ένα μοντέρνο ύφος.